Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

A rendőrök miatt mehetnek tömegesen betegszabadságra a csomagrakodók

A hatósági jelenlét miatt nehezebb lopni, úgy tudjuk, ezért hagyhatott alább a munkakedv.

Bodacz Péter
2018. 02. 15. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, már-már tragikomédiába illő epizóddal folytatódik a repülőtéri csomagkifosztások ügye: lapunk értesülései szerint napról napra egyre több csomagrakodó munkás jelent beteget azóta, hogy a Repülőtéri Rendőr Főigazgatóság minden járat ki- és berakodását ellenőrzi. Repülőtéri forrásaink szerint a csúcsidőszakokban, vagyis hajnalban, dél körül, délután és este komoly nehézséget okoz több földi kiszolgáló társaságnak, hogy biztosítsa a szükséges létszámot.

Korábban a fosztogatások miatt kellett várniuk hosszasan az utasoknak, most pedig azért, mert megnőtt a lebukás kockázata, így inkább be sem jönnek dolgozni a munkások - fejtette ki lapunknak egyik név nélkül nyilatkozó forrásunk, megjegyezve:

a rakodómunkások fizetése nem nevezhető magasnak, bruttó 200 ezer forint körül van. Ugyanakkor ez az összeg sokaknak csak kiegészítő bér, a fő bevétel a csomagok kifosztásából származik. 

Az elmúlt hetekben rengeteg hír szólt arról, hogy a ferihegyi repülőtéren drámaian megszaporodtak a lopások. Mint a Magyar Nemzet feltárta, a csomagok kifosztása szervezetten történik. Megtudtuk azt is, hogy a lopásokkal leginkább sújtott járatok alapján

a földi kiszolgáló török Celebi munkásai lehetnek a leginkább érintettek,

de az eltulajdonított tárgyak repülőtérről való kivitelében részt vehet a gépeket takarító személyzet, sőt még a biztonsági őrök is.

A megugrott számú betegszabadságot illetően eljuttattuk kérdéseinket a repülőtéren szolgálatot tejesítő több cégnek is. A hazai magántulajdonban lévő Budport közölte: az Airport Security Zrt. szolgáltatásait veszik igénybe a repülőgépek rakodására és takarítására vonatkozóan, ám semmilyen fennakadást nem tapasztaltak. (Igaz, a Budport jelenleg egyetlen légitársaságot, az Ukraine Airlinest szolgálja ki.)

A Celebi mindössze annyit közölt, hogy az évnek ebben az időszakában megszokott mértékben jelentettek betegszabadságot a munkavállalók.

A később érkező válaszokkal frissítjük írásunkat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.