Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

A világhír küszöbén: Németh Szilárdról ír a Bloomberg is

A hírügynökségnek is feltűnt az egyedülálló jelenség, hogy a kormánypárt alelnöke hadüzenetnek vette a gázárcsökkentést.

MN
2018. 02. 13. 18:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Warhol mondása szerint mindenki világhírű lehet 15 percre. Németh Szilárd Fidesz-alelnök 15 perce most érkezett el, amikor a neve bekerült a tekintélyes Bloomberg hírügynökség híreibe: a New York-i székhelyű ügynökség figyelmét sem kerülte el ugyanis a magyar kormánypárt hadüzenete a német hátterű E.ON-nak, amiért az energiacég olcsóbb gázt kínál a fogyasztóknak, mint az állami rivális. 

A Bloomberg megjegyzi, hogy a Fidesz legutóbb főleg azzal nyerte meg a választást, hogy központilag csökkentette a közszolgáltatások, vagyis a gáz és az áram árát. Erre ígért rá most az E.ON, amely az állami cégnél évente átlagosan 13 ezer forinttal olcsóbb gázszolgáltatást kínál. Németh Szilárd szerint ezzel az energiacég beavatkozik az áprilisi választásba.

A hírügynökség megkereste az E.ON szóvivőjét is, de a cég nem kívánta kommentálni a Fidesz alelnökének szavait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.