Beismerte a Tesco: lesz leépítés

A megszűnő munkahelyek mellett újakat is létrehozunk - ígérte a nagyvállalat.

MN
2018. 02. 01. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is elismerte a Magyar Idők csütörtök reggeli cikke után a Tesco, hogy dolgozóik közül többeket elbocsátanak.

A titkosított dokumentumra hivatkozó kormánypárti napilap korábban csoportos létszámleépítést emlegetett – a Tesco-Global Zrt. ennél finomabban fogalmaz: mint írják,  ma tájékoztatják munkavállalóikat a változásokról. „A Tesco célja, hogy minden, a változásokban érintett munkakörökben dolgozó kollégájának új munkakört találjon a vállalaton belül, és a lehető legkevesebb kollégájának kelljen távoznia a Tescótól” – mondta Hevesi Nóra kommunikációs vezető.

A közlemény szerint olyan új csapat szerveződik, aminek tagjai a megfelelőséggel kapcsolatos minden feladatkört ellátnak majd. Amellett, hogy új munkakörök jönnek létre, lesznek olyanok is, amelyek megszűnnek. A változásokkal egyszerűbbé válik a bolti működés, ugyanakkor lehetővé válik a vásárlók hatékonyabb kiszolgálása.

Már január 29-én írt a Magyar Idők a közelgő tescós létszámleépítésről; a vállalat akkor cáfolta a sajtóértesülést. A vállalatnál egyébként éppen tavaly decemberben döntöttek 10 százalékos béremelésről, 2017-ben egymás után négy emelés is történt, többek között a dolgozói sztrájkok hatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.