Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Bővíti mobilnetes szolgáltatását a Balaton körül a Vodafone

A fejlesztésnek örülhetnek a hajózók is.

MTI
2018. 02. 15. 16:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még ebben a hónapban elindítja gyors internetkapcsolatot biztosító Balaton környéki hálózatfejlesztését a Vodafone Magyarország, ezzel 4G+ hálózatuk a nyárra a tó egész térségét lefedi majd, 30 újabb települést kapcsolva be – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Amrita Gangotra, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztést indokolja az is, hogy a Balatonnál nyaranta háromszorosára nő az adatforgalom.

Hozzátette, hogy a 4G+ szolgáltatás fontos állomás a folyamatban, amely az 5G hálózat megjelenéséhez vezet.

Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes közölte, hogy a balatoni projekt a Vodafone több tízmilliárd forintos, évekig tartó hálózatfejlesztési programja részeként valósul meg.

Megjegyezte, hogy a hálózatfejlesztés a víz felületére is kiterjed, ez lehetővé teszi a vitorlázásban terjedő IoT (világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök) alkalmazását. Így például pillanatok alatt lehet időjárási adatokhoz jutni, a mentési munkálatokat pedig a hajók helyzetét pontosan jelző okostelefonos alkalmazás támogatja – tette hozzá.

A hálózatfejlesztést üdvözölte a Balatoni Hajózási Zrt. is – mondta Kollár József, a társaság vezérigazgatója. Úgy látja: az utazóközönség igényei alapján érdemes fejleszteni a hálózatot, különös tekintettel arra, hogy a Balaton már nemcsak a nyári csúcsidényben, hanem a tavaszi és az őszi hónapokban is egyre több látogatót vonz.

Az igényfelmérések szerint a hajóutakon ma már nélkülözhetetlen az élménymegosztás lehetősége, a fényképek és videók azonnali feltöltése az internetre akár a Balaton közepéről is, ami csak zavartalan és gyors adatátvitel esetén lehetséges – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.