Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Egyre több helyen fizethetünk Mészáros Lőrincnek a szállásért

30 milliárdos tőkeemelés kezdődött a Mészáros-birodalom egyik cégénél: 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerülhet a tulajdonukba.

MN
2018. 02. 14. 12:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tőkeemelés első lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. A szerdán közzétett ügylet eredményeképpen a Konzum Nyrt. közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. összesen 99,99 százalékos üzletrészének tulajdonosává válik – vette észre a társaság közlését a Hvg.hu a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

E lépéssel megnyílt az út ahhoz, hogy 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerüljön a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A Hunguest Hotels szállodaláncot korábban a balliberális érában igen sikeres vállalkozó, Leisztinger Tamás adta el Jászai Gellértnek. A portál megjegyzi, a Konzum Nyrt. élén tevékenykedő Jászai gyakorlatilag Mészáros jobbkezeként ténykedik. A Konzum Nyrt. igazgatóságában Jászain kívül Mészáros három gyermeke, Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc, illetve Linczényi Aladin Ádám ül.

A portál visszaidézi: tavaly Mészárosé lett a Balatontourist is, melynek a válság előtt Jászai volt a tulajdonosa, még az SCD-csoport színeiben. A Balatontourist kempingjei, melyek a teljes tavat körbefogják, összesen 106 hektárnyi, part menti területen fekszenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.