Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Gödön épülhet meg a Dunakeszire tervezett ugrótorony

A 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

MN
2018. 02. 14. 13:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy február 12-i kormányhatározat-módosításból derült ki, hogy a Dunakeszire tervezett szabadtéri műugrótorony- és medencefejlesztést végül Gödön valósítják meg – szúrta ki a Hvg.hu.

A 2016 decemberében elkülönített 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

A portál felidézi, hogy a helyszínt egyszer már Dunakeszin belül is megváltoztatták, Erdész Zoltán alpolgármester pedig úgy nyilatkozott, hogy „rendkívül nagy a lakosság ellenállása, a szép Duna-parti környezetben testidegennek, észszerűtlen beruházásnak tartanák a műugrócentrum felépítését”.

Dunakeszi város fideszes képviselője egyébként a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence, aki egyben a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke. Göd szintén Tuzson választókerületéhez tartozik.

A gödi polgármester, Markó József a Hvg.hu kérdésére válaszolva annyit közölt, hogy a fejlesztés a gödi termálstrand egy kihasználatlan részén valósul majd meg, és a város „a területhasználatért cserébe a létesítményben szolgáltatásokat kap. Beruházási és üzemeltetési költség Göd várost nem terheli.” A döntés hátteréről nem nyilatkozott.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.