Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hat napja zuhan az olaj ára

Egyszerre két olajteremelő ország is növelte a kitermelést, az USA lehagyta Szaúd-Arábiát.

MN
2018. 02. 09. 21:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat napja zuhan a kőolaj árfolyama, miután az USA nyersolaj-kitermelése új csúcsra emelkedett, míg Irán olajkitermelésének növelését jelentette be. A lejtmenet este is folytatódott, a WTI 58,6, a Brent 62,3 dollárig esett a késő esti órákban – írja a Portfolio gazdasági portál.

A WTI jegyzése 58, a Brent típusú nyersolajé 62 dollár közelébe csökkent a késő esti órákban. Az esés mögött az amerikai és iráni kitermelés bővülése, a gyenge dollár és minden bizonnyal az általános negatív pénzpiaci hangulat áll – olvasható a cikkben, amelyben azt is megállapítják, hogy ha az árfolyam a következő napokban nem változik, akkor két éve nem látott egyhetes áresést szenvedhet el az olaj.

Az Amerikai Energiaügyi Minisztérium (EIA) legfrissebb jelentése szerint a tengerentúli kőolaj-kitermelés napi 10,25 millió hordóra emelkedett, ami új rekordot jelentett. Az Egyesült Államok ezen kitermelési volumennel immár megelőzi Szaúd-Arábiát, amely a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC legnagyobb kőolaj-kitermelő országa. Mindemellett Irán csütörtökön jelentette be, hogy az elkövetkező négy év folyamán legalább napi 700 000 hordós mennyiséggel kívánja növelni az olajkitermelését – ismerteti a Portfólió.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.