Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Itt az igazi „Soros-terv”

Nyilvánossá váltak a legnagyobb amerikai hedge fundok év végi portfóliói.

MN
2018. 02. 15. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai értékpapírpiaci felügyeletet ellátó SEC tegnap hozta nyilvánosságra azokat a jelentéseket, amelyeket az amerikai hedge fundok készítettek év végi portfóliójukról – szúrta ki a Napi.hu. A Reuters összefoglalója szerint a legnagyobb hedge fundok – köztük a Soros Fund Management LLC – számos olyan részvényt vásároltak, amelyek profitálhatnak az emelkedő inflációból és a növekvő bérekből az Egyesült Államokban.

A profi befektetők elsősorban olyan kiskereskedelmi forgalomban érdekelt cégek részvényeit vásárolták, amelyek nem alapszükségleteket kielégítő, ciklikus fogyasztási cikkekkel kereskednek, és növelték részesedésüket az alapanyagszektorban érdekelt cégekben is.

A bejelentések szerint a Soros Fund Management LLC vásárolt az Overstock.com Inc. és a Target Corp. kiskeredelmi cégek részvényeiből, de vettek Netflix-papírokat is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.