Kecskeméten is gyártani fogják az új Mercedes-Benz A osztályt

A modelleket márciustól lehet rendelni.

MN
2018. 02. 02. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten is gyártani fogják a Mercedes-Benz péntek este Amszterdamban bemutatott új A osztályú modelljeit – írja az MTI a német járműgyártó közlése alapján.

A Daimler honlapja szerint az új modelleket öt üzemben kezdik el gyártani, Kecskemét mellett az autógyártó rastatti központjában, Kínában, Finnországban és Mexikóban.

A bemutató alkalmával Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője elmondta: az új kompakt modell a legmodernebb technológiákat alkalmazza.

Az új A modelleket márciustól lehet rendelni.

A 2012 márciusában megnyílt kecskeméti üzem volt az első Németországon kívüli Mercedes-Benz-személyautóüzem, ahol 2016-ban 500 ezer jármű gördült le a gyártósorról. Eddig a B osztály mellett a CLA és a CLA Shooting Brake készült Kecskeméten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.