Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lemondott az FM helyettes államtitkára, akinek a férje milliós megbízásokat kapott a tárcától

Állami megrendeléseket kapott Szele-Király Andrea házastársának a cége.

MN
2018. 02. 21. 22:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott tisztségéről Szele-Király Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára, ezért megbízatása február 15-én megszűnt – írja a HVG.hu a 21-én megjelent miniszterelnöki határozatra hivatkozva

Korábban az Index járt utána annak, hogy Szele-Király Andrea férjének a cége az FM alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától (HNPI) megbízásokat kapott. A Jászkeszeg Kikötő Kft. tavaly ősz óta egyfolytában építési munkálatokat végez a HNPI-nek, noha a cégnek korábban nem volt köze az építőiparhoz. A céginformációs rendszer adatai szerint épületépítési projekt szervezésére, illetve épület építésére csak 2017. szeptember 18-a óta jogosult a cég, mivel ekkor vették fel ezeket a tevékenységi köröket. Összesen 37,8 millió forint ütötte a Királyék markát.

Király-Szele akkor nem válaszolt a sajtó kérdésére, hogy nem tartja-e ezt összeférhetetlennek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.