Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Mészáros Lőrinc jobbkeze elismerte: érdeklődnek a Telenor iránt

Jászai Gellért megerősítette, ha a norvégok eladják a mobilszolgáltatót, ők potenciális befektetők lehetnek.

MN
2018. 02. 16. 6:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkaságszáma menő interjút adott az Inforádió Aréna című műsorának Jászai Gellért, a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekkörébe tartozó Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A Mészáros jobbkezeként ismert üzletember a Telenor mobilszolgáltató megvásárlásáról szóló piaci pletykákra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: a telekommunikáció továbbra is „érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág” számukra.

„A piaci információk szerint azt is mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő is van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni, amit korábban: ha valóban van ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet mint potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem” – fogalmazott Jászai Gellért.

A Konzum Nyrt. részvényeinek közel 20 százaléka közvetlenül Mészáros Lőrinc tulajdonában van, 10 százalék Jászaié, 42 százalék pedig a Konzum PE Magántőkealapé. A tőzsdei cég jelentős befolyása alatt áll a korábban az állam által megvásárolt és feltőkésített MKB Bank Zrt. is, 49 százalékos tulajdonrésszel. Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, az elnök-vezérigazgató azt mondta: „Ez a kérdés ma még nem aktuális. Ha egyszer az lesz, akkor lesz érdemes feltenni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.