Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Most Andrássy úti palotát vett Mészáros érdekeltsége

2,2 milliárd forintért vásárolt A kategóriás irodaházat az Appeninn Holding Nyrt.

MN
2018. 02. 09. 9:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Appeninn Holding Nyrt. 2,2 milliárd forintért A kategóriás irodaházat vásárolt az Andrássy úton – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid-ház a Plaza House Kft. százszázalékos üzletrészének megvásárlásával kerül az Appeninn portfóliójába.

A közlemény szerint a beruházás finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. mintegy 622 millió forint kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelésének kiegyenlítéséhez az Appeninn Holding új részvényeket bocsát ki, zárt körben, 660 forintos kibocsátási értéken, ami megegyezik a részvények február 8-ai záróárfolyamával.

Az április végén záruló adásvételt követően az Appeninn Holding az Andrássy úti ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amiből 7 százalék feletti éves hozamot vár a menedzsment.

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájában kereskednek, a papírok éves minimumára 207, legmagasabb ára pedig 1173 forint – írja az MTI.

Csütörtökön az Mfor számolt be arról, hogy a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Appeninn Vagyonkezelő vásárolta meg a kereskedelmi ingatlanokat, amelyeket az Spar áruházlánc hosszú távon bérel boltjai számára. Az eladó, az Erste befektetési alapja 4,5 milliárd forintot kapott az üzlethelyiségekért. A Spar évente összesen 572 millió forintot fizet a tizennyolc különböző településen található ingatlancsoport bérléséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.