Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nem túl népszerűek a csekkautomaták

Sokan még mindig inkább sorban állnak a pultoknál.

MN
2018. 02. 12. 7:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly több mint 470 ezer csekket már automatán keresztül fizettek be az ügyfelek 5,5 milliárd forint értékben, a szám azonban elhanyagolható az éves 215 millió darabos csekkforgalomhoz képest. Még mindig sokan a pultnál fizetik a csekkeket, nem tudnak a lehetőségről – írja a Világgazdaság a Magyar Posta tájékoztatása alapján.

A lap szerint a postákon és a nagy forgalmú bevásárlóközpontokban üzemelő automaták a legforgalmasabbak.

A tapasztalatok szerint gyakori az automaták meghibásodása, sokszor napokig egyáltalán nem lehet használni őket. Keresték a választ a probléma okára, a Magyar Posta azonban e kérdésre nem válaszolt.

A csekkbefizető gépeket 2015 elején állította üzembe a Magyar Posta, először húsz berendezést helyezett ki az ország több pontján. Míg az első generációs készülékeknél csak bankkártyával lehetett fizetni, addig a második generációsok már készpénzt is elfogadnak. Az eltelt közel három évben kiskereskedelmi üzletekbe is helyezett el a Magyar Posta automatát. Egy fizetési művelet során legfeljebb 290 ezer forint értékben, maximum öt csekk adható fel – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.