Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Sztrájk lesz a miskolci Bosch-gyárnál

A szakszervezet a bértárgyalások megrekedése miatt döntött a munkabeszüntetés mellett.

MN
2018. 02. 08. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrekedtek a bértárgyalások az Életre Tervezett Országos Szakszervezet (ÉTMOSZ) és a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. között – írja a Napi.hu.

Az ÉTMOSZ közleményben azt írta, az érdekvédők elkötelezettek a békés megoldás mellett, de a munkáltató a szakszervezet által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitától elzárkózik, így nem maradt más választása a munkavállalóknak, mint a munkabeszüntetés nyomásgyakorló eszközéhez nyúlni.

A sztrájkbizottság értékelte a kialakult helyzetet, majd az előzetesen felmért sztrájkhajlandóság okán február 12-re kétórás általános sztrájkot hirdetett.

A szakszervezet bérkövetelése:

Korábban a Bosch hatvani gyárában tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot a dolgozók. Később megszületett a bérmegállapodás: a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HADFSZ) elnöke azt mondta, a dolgozói érdekképviselet követeléseit nagyrészt teljesítő, kompromisszumos megegyezés jött létre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.