Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Tarifaemelés ügyében kérdezi a taxisokat a főpolgármester

Egységes és egyértelmű álláspontot vár a fuvarozóktól a városvezető az őket érintő budapesti rendelet módosítása ügyében.

MTI
2018. 02. 12. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett, az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben arra kérik a taxisokat, hogy az egyeztetéseknek a napokban esedékes befejező stádiuma előtt tisztázzák, kiknek van felhatalmazásuk a taxisok nevében egyetemlegesen tárgyalni és megállapodni. Ezenkívül: a taxisok fönntartják-e a tarifaemeléssel kapcsolatos kérésüket, amit az eddig tárgyaló képviselőik kezdeményeztek, és nem a főváros?

Budapest vezetése partner a taxirendelet korábban ígért módosításában, de a tarifaemelés a fővárosnak nem érdeke és nem kitűzött célja, csupán a taxisok kockázatának tekinti, és ha a taxisok ragaszkodnak hozzá, nem akarja megakadályozni – közölték.

Fölhívták a figyelmet arra is, hogy a fuvarszervezők és a taxisok közti érdek- és nézetellentétek rendezése, az egységes álláspont kialakítása nem a főváros feladata és kompetenciája.

Tarlós István a tavaly szeptemberi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy felülvizsgálják a taxirendeletet, és megkezdődik az erről szóló egyeztetés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.