Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tavaly 23 millió korsó alkoholmentes sört ivott a magyar

A mennyiség így sem éri el a hazai sörpiac 2 százalékát.

MN
2018. 02. 28. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 25 százalékkal, 114 ezer hektoliterre nőtt az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon, vagyis csaknem 23 millió korsóval fogyott e változatból. A mennyiség így sem éri el a hazai sörpiac 2 százalékát – ismerteti a szerdai Világgazdaság a Magyar Sörgyártók Szövetségének előzetes adataira hivatkozva.

Schillinger Attila, a sörszövetség igazgatója arra számít, hogy e termékcsoport értékesítése az idén is töretlen lesz. Mint mondta, a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy valóban sörízű alkoholmentes sörök készüljenek.

A gazdasági napilap cikke szerint nemzetközi trend az alkoholmentes sörök térhódítása, a CNN Money szerint már 2016-ban 5 százalékos növekedést jósolt e kategóriának az Euromonitor International, míg a teljes sörpiac kicsit zsugorodott.

A globális piac 43 százalékot nőtt 2011 és 2016 között, ma már négyszázféle alkoholmentes sör kapható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.