Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Várkert Bazár: Baldauf László kiszállt a kávézóból

Éttermet nyithatnak az új tulajdonosok.

MN
2018. 02. 08. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdát cserélt a budai Várkert Bazárban 2015 óta élelmiszerboltot és kávézót működtető CBA Vár Gourmet Kereskedelmi Kft. – írja a HVG.

A lap szerint a két új tulajdonos a Római-parton éttermet és a pesti belvárosban steak-vendéglőt üzemeltető Római-Gourmand Kft., illetve a szintén CBA-tulajdonos Rubóczky József érdekeltségébe tartozó Három-Profit Kft.

A CBA Vár Gourmet még 2014-ben, pályázat útján jutott a helyiség bérleti jogához, tíz évre, ötéves meghosszabbítási opcióval, és 2015-ben 1,4 millió forint bérleti díjat fizetett a beszámolója szerint. A 3 millió forintos alaptőkével létrehozott társaságot csak néhány nappal a pályázat kiírása után jegyezte be a cégbíróság, tulajdonosai eredetileg a Baldauf László CBA-alapító érdekeltségébe tartozó CBA-Baldauf Invest Kft., valamint Bánáti Jánosnak, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének a fia, Bánáti Gábor voltak. Bánáti tavaly szállt ki, arra hivatkozva, hogy más vállalkozásaira akar koncentrálni.

A Várkert Bazárban lévő üzlet vesztesége tavaly már 12 millió forint volt, és 2015-ben mindössze 83 millió, 2016-ban pedig 70 millió forint árbevételt produkált, a kávézó pedig a helyhez nem passzoló sör-virsli kombinációval próbálta vonzani a turistákat – teszi hozzá a lap. Információik szerint az új tulajdonosok éttermet terveznek a bolt helyén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.