Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vámháború: ott vág vissza az EU Trumpnak, ahol a legjobban fáj

Az amerikai ipar státusszimbólumaira vethet ki importvámot az Európai Unió, válaszul Donald Trump intézkedéseire.

MN
2018. 03. 03. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között a Levi’s farmerre, a Harley-Davidson motorkerékpárokra és a bourbon whiskey-kre szabhat ki vámtarifát az Európai Bizottság – értesült a Politico. A brüsszeli lap szerint a testület szerdán dönthet az intézkedésről, de bizottsági források biztosra veszik, hogy megszavazzák a szankciót.

A 3 milliárd dollár értékű vámtarifacsomag válasz lenne Donald Trump amerikai elnök e heti bejelentésére, eszerint az Egyesült Államokba irányuló uniós ipari és agrárexportra 25 százalékos vámot vetnek ki. Trump döntését óriási felháborodás fogadta, az Európai Bizottság már jelezte, hogy a kérdést a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi. Mint a Politico megjegyzi, az EU válaszlépése nem csak szimbolikus: azon túl, hogy a Levi’s farmer, a Harley Davidson és a bourbon whiskey-k az amerikai életérzés kifejezői, mindegyiket republikánus államban gyártják (a motorkerékpárt Wisconsinban, a whiskey-t Kentuckyban), így különösen érzékenyen érinti Trumpot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.