időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Átadták az E.ON legnagyobb áramhálózati beruházását Debrecenben

Forrás: MTI
2019.03.28. 18:55

Elkészült az E.ON eddigi legnagyobb magyarországi zöldmezős áramhálózati beruházása, az ötmilliárd forintból megépített transzformátorállomást, és a hozzá kapcsolódó vezetékeket csütörtökön adták át a debreceni déli ipari övezetben.

Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója kiemelte: egy nagyobb magyarországi város áramellátására alkalmas állomás elsődlegesen az ipari park üzembiztonságát garantálja, de a kapcsolódó beruházásokkal jelentősen javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is.

A debreceni beruházásnál innovatív, új megoldásokat alkalmaztak, „tiszta, okos és megfizethető” az új rendszer – hangsúlyozta a vezérigazgató hozzátéve, hogy az 58 MVA (megavolt amper) teljesítményű állomás átadásával csaknem másfélszeresére nőtt Debrecen eddigi 120 MVA teljesítményű kapacitás.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere hozzátette: a repülőtér melletti déli ipari övezetbe betelepülő vállalkozások a következő tíz évben 10-15 ezer új munkahelyet teremtenek.

Jelenleg 700 hektáros területen zajlik ipari infrastruktúra fejlesztés a városban, a munkálatok során az E.ON-t stratégiai partnerének tekinti az önkormányzat – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a BMW autógyárnak is otthont adó észak-nyugati ipari parkban újabb 150 MVA teljesítményű transzformátorállomást építenek az E.ON közreműködésével .

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.