Már kamera figyeli az erőszakos bliccelőket

A vasúttársaság újabb testkamerákat vásárol, ezeket várhatóan ősztől vehetik használatba a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

Magyar Nemzet
2019. 04. 07. 8:35
null
A vállalat 120 millió forint bírságot vetett ki az első félévben Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság megkezdi a jegyvizsgálók felszerelését testkamerákkal. Elsőként a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók kapnak a technikai eszközből – közölte a lapunkkal a MÁV, amely munkatársai biztonságával, valamint az utasok és vagyontárgyaik védelmével indokolta az intézkedést.

Nem mindig sima ügy a jegyvizsgálat Mátészalka környékén
Fotó: Bach Máté

Egyre gyakrabban éri szóbeli inzultus és fizikai atrocitás a munkájukat végző jegyvizsgálókat, főleg a bliccelő vagy szabálysértő utasok részéről. Ez év áprilisáig tizenkilenc jegyvizsgáló szenvedett el valamilyen támadást annak ellenére, hogy akár öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, aki közfeladatot ellátó személy sérelmére erőszakos bűncselekményt követ el.

A testkamerák gyakorlati tesztelése huszonöt jegyvizsgáló részvételével már korábban lezajlott. Az eszközöket önkéntes alapon, több műszakban, egyelőre nyolc jegyvizsgáló használja. Az első napok tapasztalatai is azt mutatják, hogy az érintett vonalszakaszokon utazók együttműködőbbé váltak.

A vasúttársaság újabb testkamerákat vásárol, ezeket várhatóan ősztől vehetik használatba a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.