Felelősebben készülünk a nyaralásra

Magyar Nemzet
2019. 05. 27. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyaralás megtervezésekor egyre többen ismerik fel, hogy nem érdemes a jól megérdemelt pihenést kockáztatni, ezért utasbiztosítással készülnek fel a nem várt balszerencsés esetekre. Ez azonban csak a hosszabb, távolabbi úti célokra szóló nyaralások esetén terjedt el, a néhány napos európai kiruccanásoknál még mindig sokan kihagyják az utasbiztosítást. Az OVB Magyarország arra figyelmeztet: az ingyenes európai egészségbiztosítási kártya vagy a bankkártyák szolgáltatásai közé beépített utasbiztosítás önmagában nem nyújt megfelelő védelmet, pedig az utazás egy szempillantás alatt rémálommá válhat.

Európán kívül tájékozódni kell arról, hogy a célország a biztosítási feltételekben mely területi hatály alá esik, a társaságok nagy részénél ugyanis a nyaralás helyszínétől függően pótdíjat kell fizetni. Egy tengerentúli nyaraláskor bekövetkezett komolyabb baleset, betegség ellátása több tíz millió forint költséggel járhat. Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak pedig már jó előre érdemes megérdeklődniük, hogy az olyan tevékenységekre, mint a búvárkodás, a vízisí, a vitorlázás, a tengeri kajak, a jetski, a szörf, a kitesurf, a motorcsónakkal vontatott banánhajózás, kiterjed-e a biztosítási fedezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.