Május végén jelennek meg a kkv-k számára elérhető napelemes pályázatok

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztéseket támogató pályázatok május végén jelennek meg – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 17:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Magyarország az európai uniós célokkal összhangban legalább 40 százalékkal tervezi csökkenteni az üvegházhatású gáz kibocsátását az 1990. évi bázishoz képest, mindez pedig az egységnyi magyar GDP előállításához felhasznált üvegházhatású gáz kibocsátás mértékét 30 százalékkal csökkenti majd 2030-ra.

Magyarországon az éghajlatvédelmi erőfeszítéseket azokra a területekre összpontosítják, amelyek a klímavédelem mellett erősítik az ország energiafüggetlenségét, rezsiköltséget takarítanak meg vagy egyéb gazdaságfejlesztési haszonnal járnak. Példaként említették a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramot, ami kamatmentes hitellel támogatja az épületenergetikai fejlesztéseket és a megújuló energia (napelemek, hőszivattyúk) alkalmazását a lakosság körében.

Kiemelték, a kormány a megújuló energia költséghatékony felhasználását minden gazdasági szektorban ösztönzi, többek között a közlekedésben is, ahol a közösségi közlekedés erősítése mellett az elektromobilitás fejlesztése és a helyi tömegközlekedés zöldítése áll az ország klímapolitikájának középpontjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.