Véget vetne a parkolóautomaták és az aprópénz keresésének egy hazai startup

Ma mindenki ingyen parkol, aki letölti a Parkl hazai startup mobilalkalmazását. A cég a nagyközönség számára elérhetetlen magánparkolók üres helyeit kínálja fel az applikáción keresztül, és a bankkártyánkról automatikusan levonja a díjat. Ma azonban nem lesz levonás!

2019. 05. 30. 9:27
null
Benavigál a mélygarázsba, megkeresi az üres helyet, fizet Forrás: Parkl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai alapítású és tulajdonú Parkl start­up olyan piaci rést használ ki, amely egyrészt megoldást kínál a kihasználatlan parkolóhelyek megtöltésére, másrészt leegyszerűsíti a parkolást a már meglévő parkolóházak területén. Az elmúlt két évben folyamatosan szélesítették azoknak a helyeknek a körét, ahol elérhetővé teszik az egyszerű, készpénzmentes zárt téri parkolást. A tavalyi évtől kezdve elindult a közterületi parkolás funkció is, amellyel az utcai parkolásunkat is az alkalmazáson keresztül intézhetjük az egész ország összes fizetős parkolózónájában.

A Parkl térképen mutatja a rendelkezésre álló, zárt téri parkolóhelyeket – köztük a nagyközönség számára korábban elérhetetlen szállodák, irodaházak, társasházak garázsait –, amelyek nagy részét csak az applikáción keresztül tudjuk elérni. Az alkalmazáshoz eddig közel nyolcvan budapesti partner csatlakozott, amellyel szinte az egész fővárost lefedik, a partneri megállapodások köre pedig még mindig folyamatosan bővül – közölte lapunkkal a Parkl.

Benavigál a mélygarázsba, megkeresi az üres helyet, fizet
Fotó: Parkl

Év elejétől köztéri parkolással is kibővült a Parkl: ezzel az egész ország területén minden fizetős parkolózónában lehet az appon belül bankkártyával fizetve parkolni, amely nem zárol előre összeget és egyenlegfeltöltés sem bonyolítja a használatát, csak a végösszeget vonja le a parkolás végén. Az automatikus megújítás funkció bekapcsolásával nem érhetnek minket kellemetlen meglepetések a lejárt parkolással járó büntetés miatt: mindig értesülhetünk az aktuális parkolásunk végéről és annak újraindításáról is.

A Parkl a jövő igényeire is odafigyel. Európában a múlt év első felében több mint negyven százalékkal több e-autót adtak el az előző év azonos időszakához képest, és a töltőpontok száma is folyamatosan emelkedik. Hazánk még gyerekcipőben jár az elektromos autózás terén, de a fejlődés itt is megindult. Éppen ezért startolt el már tavaly a Parkl elektromos töltési szolgáltatása, amellyel egyre több helyen kiszolgálják az autósokat. Az elmúlt időszak jelentős szolgáltatásbővüléseit a Parkl szeretné felhasználóival együtt ünnepelni, ezért ma a fővárosi zárt téri és az országos utcai parkolási szolgáltatását is ingyenessé teszi egy egyszeri parkolás erejéig, felhasználói fiókonként kétezer forintos keretösszegig az egész országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.