Elővigyázatosság a nyaralás idején

Közzétette weboldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli és állampolgársági főosztálya a nyári szezonra vonatkozó tanácsait az egyes, turisztikailag népszerű országokról, kontinensenként.

2019. 06. 07. 15:24
Tourist police officers patrol the beach in Hammamet
Tunéziában is megerősített védelem várja az utazókat Fotó: REUTERS/Zoubeir Souissi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette weboldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli és állampolgársági főosztálya a nyári szezonra vonatkozó tanácsait az egyes, turisztikailag népszerű országokról, kontinensenként. Ebben amellett, hogy általános tudnivalókat fogalmaznak meg (vízum, beutazási feltételek, időjárási viszonyok, egészségügyi, közbiztonsági, közlekedési szabályok), a terrorveszélyre is felhívják a figyelmet több desztináció esetén.

Így például a II., fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába tartozó Tunéziába készülő turistáknak azt javasolják, hogy különös körültekintéssel készüljenek fel az utazásra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az afrikai országban, kerüljék a tömegrendezvényeket, a mecsetek környékét, illetve Nagy-Tunisz periferikus lakónegyedeit. Az érvényben lévő szükségállapot miatt hosszas lehet a rendőri és hatósági ellenőrzés a repülőtereken, a tömegközlekedés is körülményesebb. A tengerparti üdülőkörzetek eddig is hatékony védelmét tovább erősítették, a Djerba szigetén üdülőknek ugyanakkor fokozott óvatosságot javasolnak.

Tunéziában is megerősített védelem várja az utazókat
Fotó: REUTERS/Zoubeir Souissi

Az ugyancsak népszerű Marokkó stabil, azonban a térség legnyitottabb országaként célpontja lehet terroristamerényleteknek, ahol az elmúlt időszak terrortámadásai miatt továbbra is a legmagasabb szintű a biztonsági fenyegetettség. Marokkó nemzetközileg kedvelt idegenforgalmi célpont, a magyar turisták szempontjából biztonságosnak tekinthető – írja a külügy. A hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a turisták biztonságára, elhelyezésük, pihenésük és szórakozásuk feltételeire. Az országban általános készenléti intézkedések érvényesek, a repülőjáratok zavartalanul közlekednek, de az utasoknak megnövekedett átvilágítási és várakozási idővel kell számolniuk.

Az egyik legnépszerűbb európai úti célt, Olaszországot is fenyegeti a terrorizmus veszélye, célpont lehet a terrorizmusellenes szerepvállalása, illetve a Vatikán ottléte miatt. Az esetleges támadások a nagyvárosok látványosságai, műemlékei, illetve a repülőterek és a tömegközlekedési eszközök környékén fordulhatnak elő, amelyre az olasz rendvédelmi hatóságok több intézkedéssel készültek fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.