Jóváhagyták a közel 20 milliárd dolláros katasztrófa-elhárítási költségvetést az USÁ-ban

Az amerikai képviselőház hónapokig húzódó huzavona után jóváhagyta hétfőn a 19,1 milliárd dolláros katasztrófa-elhárítási költségvetést, így az Donald Trump elnök elé kerülhet aláírásra, amit ő ígérete szerint meg fog tenni.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 7:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselőház 354-58 arányban szavazta meg a tervezetet. A szenátus már május 23-án megszavazta, 85-8 arányban.

Ebből a költségvetésből fogják segíteni az utóbbi két év természeti katasztrófáinak kárvallottjait, a mezőgazdasági károkat elszenvedő gazdákat, és ebből fogják finanszírozni a tönkrement infrastruktúra helyreállítását. A keretből 605 millió dollárt fordítanak egy élelmezési programra, és 304 milliót a 2017-ben pusztító hurrikánt elszenvedő Puerto Rico társadalmi fejlesztésére.

A Egyesült Államok karib-tengeri társult állama már kapott segélyt a természeti katasztrófa miatt, és Trump elnök hevesen ellenezte, hogy további pénzt kapjon, de végül belement ebbe, valamint abba is, hogy kormánya egyelőre ne kapja meg az általa követelt 4,5 millió dollárt a mexikói határhoz érkező migránsáradat kezelésére. Közölte azonban, hogy később igényt tart ez utóbbi összegre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.