Két kivitelező versenyez a MOL Campusért

Magyar Nemzet
2019. 06. 27. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint szeptemberig kiválasztják a MOL Campus kivitelezésének fővállalkozóját – közölte Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a beruházás belsőépítészeti terveinek tegnapi helyszíni bemutatóján. A MOL-csoport 28 emeletes, 120 méter magas új székházának fővállalkozói kivitelezési tendere tavaly novemberben kezdődött, a zártkörű pályázatra négy társaságot hívtak meg. Közülük az egyik teljes mértékben magyar tulajdonú, kettő magyarországi tevékenységet is folytató nemzetközi hátterű és egy olyan nemzetközi cég, amelynek még nem volt magyarországi projektje, de korábban sok magasépületet épített. Két pályázat van még versenyben.

A távirati iroda beszámolója szerint Ratatics Péter arról is beszélt, hogy költségbecslések vannak arról, mennyibe kerül majd az épület, de ezt egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. A MOL-csoport saját forrásból építi meg az új székházat. Ebben az egyedi megoldások eredményeképpen speciális irodaterek jönnek létre, az üvegfelületek lehetővé teszik, hogy a munkaterületek kilencven százaléka természetes fényt kapjon. Az épület teljes energiaigényének több mint negyedét megújuló energiából biztosítják. A talajszint alatt négyszintes garázsrendszer épül csaknem kilencszáz parkolóhellyel, valamint külön parkolókat alakítanak ki a motoroknak és a kerékpároknak. A panorámalifttel megközelíthető legfelső emeleten lévő kilátóterasz nyilvános lesz, a belépődíjról még nincs döntés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.