A fenntarthatóság a cégek legfőbb gondja

Magyar Nemzet
2019. 07. 11. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyvállalatok vezetői ma már a klímaváltozás és a fenntarthatóság témakörét ítélik a legfontosabb kockázati tényezőnek – derült ki a KPMG felméréséből, amit az év első felében tíz országban, 1300 vezérigazgató megkérdezésével készített. A tegnap Budapesten bemutatott tanulmány kapcsán az adótanácsadó multi magyarországi vezérigazgatója, Robert Stöllinger megjegyezte: az eredmény első ránézésre meglepő lehet az alapvetően kapitalista berendezkedésben, ám valójában arról van szó, hogy a fogyasztók nyomására és a szabályozás változására reagálnak így a vállalatok vezetői. Alapve­tően továbbra is optimisták a vezérigazgatók világszerte, ám valamivel derűlátóbbak azok, akik az Egyesült Államokban vezetnek céget.

A kockázatok rangsorában a második legfontosabbként említették meg a technológiai változást, ezt követte a kereskedelmi háborúk fenyegetése – igaz, az év elején vették fel a válaszokat a KPMG munkatársai, mielőtt még kiéleződött volna az USA és Kína közötti feszültség. A negyedik helyen áll most a kiberbiztonság témaköre, amit a működési kockázatok követnek.

Kockázat és kockázat között nagy a különbség, a klímaváltozás lassabb, bizonyos szempontból tervezhető, ezzel szemben a technológiai változás hirtelen érkezik és gyors lefutású – hívta fel a figyelmet Robert Stöllinger.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.