Budapest egyre jobban teljesít

Magyar Nemzet
2019. 07. 25. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által szervezett kerek­asztal-beszélgetéssel nyitott meg a Mikó Imre sátor a Bálványosi Nyári Egyetemen. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Szalai Piroska, a BVK kurató­riumi elnöke és Joerg Bauer, a Tungsram tulajdonos-vezérigazgatója a budapesti gazdaságfejlesztés eredményeiről és lehetőségeiről beszélgettek.

Szalai Piroska elmondta, hogy Budapest egyre jobban teljesít az innovációs rangsorokban – például bekerült a Cities Today száz leginnovatívabb várost felsoroló listájára, a Startup Europe pedig tavaly Budapestnek ítélte a startupokat leginkább támogató közigazgatásnak járó különdíját –, de ezek az elismerések feladatot is jelentenek. Akkor van esélyünk az élmezőnyben maradni, ha az az összefogás, amely a budapesti startup-ökoszisztéma fejlesztésében az elmúlt években létrejött, még szélesebbé és mélyebbé válik. Joerg Bauer szerint a globális kihívókkal Magyarországon egyedül Budapest veheti fel a versenyt, amelyben a magyar főváros innovatív hagyománya és élhetősége sokat nyom a latban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.