Frissítette öntözési útmutatóját az agrárkamara

Aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), ezzel átláthatóbbak az ügyintézéshez szükséges tennivalók – közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 07. 10. 19:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az útmutató ismerteti az engedélyezési eljárások típusait, hogy mikor kell elvi, létesítési, üzemeltetési, fennmaradási és megszüntetési engedélyt kérni. Megtalálhatóak benne azok a jogszabályok, amelyek alapvetően meghatározzák az engedélyhez szükséges tervdokumentáció szakmai és jogi követelményrendszerét. Továbbá kitér a vízkészletjárulék és vízszolgáltatási díjak fizetési kötelezettségére, a díjmentes kvótákra és időszakokra, valamint a hosszú távú állami finanszírozási vállalásra is – tette hozzá a NAK.

Közölték azt is, hogy az útmutatóban lévő információk tájékoztató jellegűek, ezért az öntözési engedélyeztetési eljárásokban a mindenkor hatályos jogszabályoknak kell megfelelni.

Az összefoglaló elérhető a NAK honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.