Tízmillió forint babavárót kér a többség

2019. 07. 05. 9:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A babaváró hitel igénylőinek elsöprő többsége, csaknem nyolcvan százaléka tízmillió forintos hitelösszeggel számol – derül ki a Bank360 több mint tízezer érdeklődés alapján készített összeállításából. A banki összehasonlító portál szerint érthető, hogy a többség a legmagasabb összeget szeretné megkapni, hiszen egyszeri lehetőségről van szó, azaz ha valaki már sikerrel igényelt ötmillió forint babavárót, később nem tud további ötmilliót felvenni.

Ráadásul egyes pénzintézeteknél akár minimálbérrel is igényelni lehet a hitelt, ha a törlesztőrészlettel terhelhető a fizetés.

Az érdeklődők csaknem 85 százaléka húszéves futamidővel számol, ami szintén logikus, hiszen így a legkedvezőbb a törlesztőrészlet. Egyelőre elsöprő a fővárosi érdeklődők aránya: 47 százaléknyian a fővárosból igényelnének, nyolcszázaléknyi a Pest megyei érdeklődő, majd Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megye következik a sorban. Csaknem három százalékot tesz ki a külföldi érdeklődések aránya, sőt sokan levélben is megkeresték a külföldi munkáltatótól származó jövedelem elfogadásával kapcsolatban a Bank360-at.

Az érdeklődők fele attól a banktól venné fel a kölcsönt, ahol a számláját is vezeti, a többiek azokat a pénzintézeteket keresik, ahol kedvezőbb feltételekkel juthatnak a babaváró hitelhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.