Fél év alatt csaknem megduplázta teljesítményét a Virtuális Erőmű Program

Acsatlakozók energia-megtakarításából számított érték alapján a virtuális erőmű már Magyarország negyedik legnagyobb erőműve – mondta Szili Katalin.

Forrás: MTI2019. 09. 25. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél év alatt csaknem megduplázta teljesítményét a Virtuális Erőmű Program (VEP), a csatlakozók energia-megtakarításából számított érték alapján a virtuális erőmű már Magyarország negyedik legnagyobb erőműve – mondta Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a program védnöke a VEP díjátadó gáláján szerdán Budapesten.

Hangsúlyozta, a jogszabályok és stratégiák annyit érnek, amennyit ezekből a hétköznapokban végrehajtanak, ezért is különösen fontos ez a program, amelynek már kapcsolódó projektjei is vannak.

Szili Katalin úgy fogalmazott: a mozgalom a társadalmi felelősségvállalás keretében kezdi „kinőni magát”, ezzel Magyarország hozzájárul a világ energiahatékonyságának javításához és az energiamegtakarítások növeléséhez.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nemzeti sikertörténetnek nevezte a programot, mint mondta, minden ember érdeke, hogy jó megoldások szülessenek. Kiemelte, hogy a VEP-et már nemzetközi szinten is ismerik, az Európai Bizottság a három legjobb uniós energiahatékonysági program egyikeként tartja számon.

A program a csatlakozók – vállalatok, önkormányzatok, iskolák, intézmények – éves energiamegtakarításait átszámolja erőművi kapacitásra, vagyis meghatározza, hogy mekkora erőműre nincs szükség a megtakarítás eredményeképpen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.