Palkovics László: Magyarország kiemelten kezeli a digitalizációt

A miniszter ismertetése szerint a teljes magyar GDP több mint 20 %-a közvetlenül a digitális iparból származik, és a szektor az összes munkavállaló csaknem 10 százalékát foglalkoztatja.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 13:22
PALKOVICS Lszl
Budapest, 2019. szeptember 9. Palkovics Lszl innovcis s technolgiai miniszter a Nemzetkzi Tvkzlsi Egyeslet (ITU) Telecom World 2019 konferencijnak megnyitjn tartott sajttjkoztatn a Hungexpo Budapesti Vsrkzpontban 2019. szeptember 9-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kiemelten kezeli a digitalizációt – mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciáján.

Palkovics László ismertette, hogy a teljes magyar GDP több mint 20 százaléka közvetlenül a digitális iparból származik, és a szektor 400 ezer embert foglalkoztat, az összes munkavállaló csaknem 10 százalékát. Szavai szerint a sikerességet az is jelzi, hogy már második alkalommal tartják Budapesten a konferenciát.

A magyar ipar 80 százalékban csúcstechnológiára épül, ez az arány például Lengyelországban alig 20 százalék, ami bizonyítja, hogy megfelelő döntésekkel a kisebb országok is sikeresek lehetnek – hangsúlyozta a miniszter.

A mesterséges intelligencia (AI) szerepe egyre erősebb lesz, erre Magyarország is készül: év végére készül el az ország AI-stratégiája – mondta, és megjegyezte, létrehozták az 5G platformot is, a tender október végén zárul.

Elismerte, hogy minden új technológiában van kockázat, de hangsúlyozta, hogy a jogszabályalakítás feladata ezt elkerülni, a megfelelő feltételek kialakításával.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.