Csökkent ősz elején az állampapír-állomány

Magyar Nemzet
2019. 11. 08. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi kormányzat által kibocsátott értékpapírok állománya 90 milliárd forinttal csökkent szeptemberben, a 30 890 milliárd forintnyi összeg 2384 milliárd forinttal nőtt egy év alatt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank tegnap megjelent legfrissebb adataiból. A háztartások és a háztartásokat segítő nonprofit intézmények birtokában lévő állampapírok állománya 301 milliárd forinttal nőtt a vizsgált hónapban, meghaladva a 7400 milliárd forintot, ami 1630 milliárddal több a múlt év véginél. A pénzügyi vállalatoknál lévő állomány 288 milliárd forinttal csökkent, de 62 milliárd forinttal több az év eleji nyitóállománynál. A külföldi befektetők 84 milliárd forinttal kevesebb állampapírt birtokoltak, ám ez 614 milliárd forinttal meghaladta a múlt év végi összeget.

A devizában kibocsátott állampapírok piacán szeptemberben egy devizakötvény járt le 64 milliárd forint értékben és egynek volt részleges visszavásárlása 118 milliárd forint értékben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.