Az MTÜ komplex javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak

Hogyan érinti a turizmust a nemrég bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv, és melyek ennek az ágazatot érintő legfontosabb elemei? Mi lehet a válságból való kilábalás motorja? Mi lesz a nyári fesztiválokkal? Többek között ezekről a témákról beszél Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség2020. 04. 10. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség komplex javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak annak érdekében, hogy enyhítse a válság turizmusra gyakorolt hatásait. Jó hír, hogy a javaslatok nagy része bekerült a magyar gazdaság történetének eddigi legátfogóbb és a napokban részletesen ismertetett akciótervébe – mondja az interjúban Guller Zoltán.

Guller Zoltán a beszélgetésben kitér a nyári fesztiválokra is. Mivel szinte biztos, hogy idén nem jönnek neves külföldi sztárok Magyarországra, folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, és arra szeretnék ösztönözni őket, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel és művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket. Ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani az Ügynökség. Az intézkedés nemcsak a turizmusélénkítés szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség.

A teljes interjút IDE kattintva találják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.