Érkezésre más lett a szállásszolgáltatás

Az újranyitás lázában égnek a belföldi szállás- és vendéglátóhelyek, ahová a vendégek egyre nagyobb számban érkeznek. Elté­rőek a módszerek a bevétel reményében: akad olyan szolgáltató is, amely a Booking.com-on éjszakánként negyvenezer forintért kínálja a pezsgőfürdős, gyertyafényes, svédasztalos kikapcsolódást a fővárosban, a helyszínen viszont ugyanezért az összegért csomagolt szendvics, lelakatolt medence és apartmanos elhelyezés várta a vendégeket a múlt hét végén.

Thurzó
2020. 05. 24. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódott olvasónk fordult friss történetével lapunkhoz: arról panaszkodott, hogy pórul járt egy fővárosi, középkategóriás szállodában a múlt héten. Elmondása szerint az internetes hirdetés alapján egy éjszakára előre lefoglalt szállásajánlatról csak a helyszínen derült ki, hogy a megrendelt csomagból több szolgáltatás nem tud megvalósulni, a változásról viszont előre nem tájékoztatták a vendéget, az eredeti árból pedig nem akart engedni az üzemeltető.

– A Booking.com-on foglaltuk le a képek alapján hangulatos fővárosi szobát három héttel ezelőtt. akkor még nem lehetett tudni, mikor szűnnek meg Budapesten a korlátozások, de mivel erre az időpontra már foglalható volt a szállás, éltünk a lehetőséggel – kezdte történetét a másodmagával utazó fogyasztó. A piacvezető közösségi szállásközvetítő oldalon talált aktív ajánlat a szállodában egy éjszakára, két főre gazdag svédasztalos étkezést, pezsgőfürdőzést, romantikus vacsorát ígért behűtött pezsgővel, virággal. Azonban, mint azt olvasónk mondta, érkezéskor kiderült, hogy a hirdetéshez képest csak jóval egyszerűbb módon, lényegében az alvási lehetőség kihasználására koncentrálódott volna az ott-tartózkodásuk, a reggelire tervezett csomagolt szendvics, egyféle vacsora mellett.

– A képeken szereplő szoba helyett egy apartmanban akartak minket elhelyezni, miközben kiderült, hogy le vannak zárva a medencék. Kérdésünkre a recepciós idegesen közölte, hogy nem tehetnek a korlátozásokról, mivel azok „törvény alapján” vannak, az előzetes áron azonban nem áll módjukban változtatni, mivel egy korábbi akciózás miatt olcsó a hirdetésben szereplő villámprogram – idézte a recepciós szavait a megdöbbent fogyasztó, aki úgy tudta, a szolgáltatóhelyek hivatalos ajánlások alapján igazodnak a biztonságos szolgáltatás feltételeihez, a minőség romlását, a tájékoztatás elmulasztását, a megtévesztő hirdetést biztosan nem várja el jogszabály. – Elfogadtuk, hogy a kockázatok miatt megszűnt a svédasztalos választék, hogy ketten sem használhatjuk a medencét, azt azonban nem, hogy egy sokkal egyszerűbb apartmanba akarnak tenni, ahol nyoma sem volt annak, hogy készültek az érkezésünkre, pedig a recepción előkerült a foglalásunk – jelezte a fogyasztó, aki végül visszautasította a szolgáltatás igénybevételét, mivel annak ár-érték aránya ebben a formában számukra nem jelent meg.

Utóbb tettünk egy próbát: a Booking.com-on még mindig megtalálhatók az érintett szálloda ajánlatai, olvasónk elmondása szerint ugyanazokkal a fotókkal és például a jakuzzihasználat, illetve a svédasztalos étkezés ajánlatával. A portál már többször került a hatóságok látókörébe, legutóbb idén áprilisban gigantikus, 2,5 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a szállásfoglaló portál üzemeltetőjére, egyúttal eltiltotta a holland vállalatot az agresszív, nyomásgyakorlásra épülő értékesítési módszerektől. A hatóság szerint a fogyasztókkal szemben tisztességtelen a Booking kereskedelmi gyakorlata amiatt is, hogy megtévesztően hirdet egyes szálláshelyeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.