Nincsenek veszélyben a hazai húsüzemek dolgozói, a nyugat-európai versenytársakkal ellentétben a magyarországi feldolgozóüzemekben nagyon alacsony a kockázata annak, hogy járványgóc alakuljon ki. Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, több németországi vágóhídon és húsfeldolgozóban ütötte fel a fejét a megbetegedés. Legutóbb egy alsó-szászországi városban, a Wildeshausenben működő húsüzem 23 dolgozójának koronavírustesztje pozitív lett. Ennél is súlyosabb helyzettel találták szembe magukat az Észak-Rajna–Vesztfáliában vizsgálódó szakemberek, amikor 1550 fertőzöttet regisztráltak egy vágóhídon. Ráadásul nem elszigetelt példákról van szó: a napokban már az osztrák hatóságok is hasonló esetekről számoltak be. Az első tesztelések során három húsfeldolgozó üzemben találtak koronavírussal fertőzött dolgozókat a hatóságok.

Jön a nyári szezon, bővít az Aldi és a Lidl a Balaton-parton
Nyilatkoztak a cégek, hogy mennyivel növelik a dolgozói létszámot a Balatonnál.