Két nap alatt több százan igényelték a megemelt diákhitelt

A fiatalok lakhatásra és informatikai eszközökre fordítják a szabadon felhasználható diákhitelt.

Magyar Nemzet
2020. 08. 17. 15:29
null
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 15-től havi 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a felsőoktatási hallgatóknak biztosított szabad felhasználású, kedvező kamatozású Diákhitel1 összege. Ennek köszönhetően két nap alatt több száz diák élt a lehetőséggel – közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója hétfőn a távirati irodával.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy

a szabad felhasználású Diákhitel1 maximális összege szombattól több mint duplájára emelkedett, így a hallgatók akár évi 1,5 millió forintot is felvehetnek 1,99 százalékos kamatozással.

A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, de az igénylők jellemzően lakhatásra, informatikai eszközökre és a tanulmányok során felmerülő egyéb költségek finanszírozására fordítják.

A Diákhitel1 maximális összege több mint duplájára emelkedett, így a hallgatók akár évi 1,5 millió forintot is felvehetnek
Fotó: MTI/Soós Lajos

A kamatmentes Diákhitel2 továbbra is kizárólag képzési költség finanszírozására használható, ennek összege nincs maximálva. Az igénylést követően a hallgatónak elég jeleznie az intézménye felé, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja és ennek köszönhetően a tanulmányaira, valamint a verseny- és piacképes tudás megszerzésére koncentrálhat. Tavaly az önköltséges hallgatók harminc százaléka élt ezzel a lehetőséggel.

Magyar Péter emlékeztetett arra is, hogy

az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók december 31-ig maximum félmillió forintig igényelhetik a koronavírus okozta gazdasági nehézségek enyhítésére bevezetett szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt.

Ez a termék azok számára is elérhető, akik már igényeltek más diákhitelterméket. A Diákhitel Plusz a nyár folyamán folyamatosan igényelhető, eddig már több, mint 17 ezren éltek a lehetőséggel. Magyar Péter beszélt arról is, hogy a hitelbírálat és biztosíték nélkül igényelhető, bármikor ingyenesen előtörleszthető diákhitelek évről évre népszerűbbek a hallgatók körében. Szerinte ez a 2018. január óta bevezetett családi kedvezményeknek is köszönhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.