Újabb korlátozások miatt tovább csökkenti járatszámát a Ryanair

A Ryanair a korábbi tervei ellenére csökkenti járatainak számát az újabb korlátozásokra hivatkozva.

Magyar Nemzet
Forrás: portfolio.hu2020. 08. 17. 16:41
An aircraft of low-cost airliner Ryanair is seen behind a fence while being parked at the tarmac of Weeze airport near the German-Dutch border during a wider European strike of Ryanair airline crews
A korábbi 80 milliós utasszámmal tervező légitársaság visszavett várakozásaiból Fotó: REUTERS/Wolfgang Rattay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További húsz százalékkal vágja vissza a szeptemberi és októberi kapacitásait a Ryanair, miután az elmúlt időszakban több európai országban is nőtt a koronavírusos esetek száma, emiatt pedig ismét utazási korlátozásokat vezettek be – írta a Portfolio.hu.

A korábbi nyolcvanmilliós utasszámmal tervező légitársaság visszavett várakozásaiból
Fotó: REUTERS/Wolfgang Rattay

A Ryanair bejelentését azzal indokolta, hogy miután Európában több országban ismét utazási korlátozásokat vezettek be, amely miatt jelentősen visszaestek a cég előrefoglalásai az elmúlt tíz napban. Múlt hónapban egyébként még arról számolt be a cég, hogy október és március között a tavalyi ütemterv körülbelül hetven százalékával terveznek repülni.

A Ryanair egyébként a legutóbbi gyorsjelentésében visszavágta a 2021 márciusáig tartó pénzügyi évre szóló utasforgalmi várakozását a korábbi nyolcvanmillió főről hatvanmillióra. A társaság arról számolt be, hogy a koronavírusos esetszámok megugrása Európában különösen az üzleti utak foglalásain látszott meg. A Ryanair árfolyam négy százalékkal került lejjebb, míg idén 24,2 százalékos mínuszban van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.