Stagnálás követheti a tavalyi rekordévet

Horváth Éva
2020. 09. 05. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordévet zártak tavaly a hazai biztosítók. A Magyar Nemzeti Bank napokban megjelent, második negyedévre vonatkozó statisztikai adatsora azt igazolja, hogy a biztosítók megint csak válságállónak bizonyultak, csakúgy, mint a 2008-as válságot követően. – A rendszeres díjú biztosításoknál nem következett be tömeges felmondás az ügyfelek részéről, és az új értékesítések is jól alakultak, köszönhetően annak, hogy a biztosítók sikeresen átálltak az online, illetve hibrid értékesítésre – jelentette ki pénteken újságírók előtt a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke. Pandurics Anett ugyanakkor elismerte, hogy az utasbiztosítási piac, nem meglepő módon, összeomlott, ami a hagyományosan erősnek számító harmadik negyedévben is várhatóan így lesz. Az egészség- és betegségbiztosításoknál tapasztalható második negyedéves visszaesés nagyrészt az utasbiztosítás visszaesésével magyarázható. – Ebből azonban nem érdemes komolyabb következtetést levonni, hiszen néhány hónap rövid idő – fűzte hozzá.

Az idei egy viharos év volt, ami a kárkifizetéseken is látszik. A második negyedéves kötelező kárstatisztikák Pandurics Anett szerint kicsit megtévesztők. Az első hullámnál ugyan csökkent a kárgyakoriság, az elmúlt hónapokban azonban jelentős romlás következett be. Ennek hatása csak késéssel fog megjelenni a kárstatisztikákban.

A korábbi rekordszámok egy időre biztosan eltűnnek, a biztosítók jó esetben stagnálással zárhatják az évet. Ami a járvány termékekre gyakorolt hatását illeti, az elsősorban a kiegészítő biztosításokban és fedezetmódosításokban érhető tetten. Egyes utasbiztosítóknál megjelent már a karanténbiztosítás is.

Online rendezik meg a Biztonság hetét

A Biztonság hetét idén a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva az online tér keretein belül rendezik meg szeptember 14–19. között. Hazánkban az elmúlt tíz évben soha nem volt olyan jó a közlekedésbiztonság, mint idén, amit a karantén okozta forgalomcsökkenés is magyaráz, ám a tendencia nyáron is folytatódott. Augusztus végéig 262 halálos baleset történt, szemben a múlt év azonos időszakának 358 esetével.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.