Szigorít a Bahart is

A hajóra, kompra való felszálláskor a személyzet ellenőrzi, hogy van-e az utasnál maszk, ami minden 6 évesnél idősebb utasnak kötelező

2020. 09. 26. 14:29
null
Révbe tartanak: 6,6 milliárd forint értékű mentőövet kapott a patinás múltú társaság Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A településeket összekötő- és a sétahajózást – az utóidényi menetrend szerint – már csak ma és vasárnap, a kompközlekedést viszont október 4-ig érintik a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) utazási feltételeinek szigorító, kiegészítő rendelkezései.

A társaság felhívása egyebek mellett a maszkviselésre, a készpénzmentes elszámolásra vonatkozó korábbi rendelkezések betartására figyelmeztet: a fedélzet zárt tereiben a hat éven felülieknek kötelező a maszk, a pénztárnál érintős bankkártyával ajánlatos fizetni. A hajóra, kompra való felszálláskor a személyzet ellenőrzi, hogy van-e az utasnál maszk,

ha szükséges, a szabályt megtagadó személyt akár rendőri intézkedéssel is rábírhatják az előírás betartására.

 

A kompon utazókat arra kéri a Bahart, hogy lehetőleg ne szálljanak ki az autóból, vagy ha az indokolt, használjanak maszkot.

A balatoni sétahajók már csak ezen a hétvégén, a kompok október 4-ig közlekednek. A maszk azonban mindegyiken kötelező hat év felett
Fotó: Éberling András

Az utóidényi menetrend szerint ma és holnap hat kikötőből indul személy- és nyolcból sétahajó a tó körül, a komp negyvenpercenként közlekedik, Szántódról az első járat 6 óra 40 kor, Tihanyból az utolsó 20 óra 20-kor indul. Hajó- és komputazás előtt a társaság 06-84-310-050 számú ügyfélközpontjától ajánlatos tájékoztatást kérni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.