Átadták az idei építészeti nívódíjakat

2020. 10. 15. 18:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy debreceni családi ház, a budapesti Metrodom-Panoráma lakópark és a szentendrei Ferences Gimnázium új szárnya nyerte a 2020. évi építészeti nívódíjat. Az új építésű ingatlanoknál a Nagy Béla által tervezett családi ház esetében a zsűri az egyszerűséget, a funkcionalitást és a tökéletes területhasználatot emelte ki, emellett az ökonomikus szemléletet díjazta. Az innovációs díjat a Hajnal Építésziroda tervezte lakópark azért kapta, mert a bírálóbizottság szerint ikonikus zöld homlokzatával vonzza a tekintetet, ráadásul olyan minőségi szintet képvisel, hogy méltó példája lehet a jövő épületeinek.

A Ferences Gimnázium 1950 óta működik Szentendrén, az épület azonban már nem tudta jól kiszolgálni az igényeket. A Golda János, Híves Melinda, Mészáros Erzsébet által megálmodott épületegyüttes két belső udvar köré szerveződik. Az új épületrész, mely rendházi lakásokat, közösségi és kiszolgáló helyiségeket foglal magába, magas szintű megvalósítása a rekonstrukciós kategóriában ért első helyezést.

A Wienerberger által kiírt pályázaton 2016 és 2019 között átadott épületek vehettek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.