Az etyekiek az őszi–téli szezonban három tematikus eseménnyel is készülnek. A mostani hétvége után a januári Piknikig sem maradnak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. A tervezett események közül elsőként az október 24–25-i Őszi gasztrosétára kerül sor, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján megalkotott Piknikkódex szabályai szerint várják a vendégeket az etyeki Újhegyen. Ez lehetővé teszi a biztonságos és kulturált kikapcsolódást – közölték lapunkkal a szervezők, hozzátéve, hogy az izgalmas gasztronómiai kínálat mellett mindenütt feltüntetik a hely befogadóképességét is, erre érdemes figyelni.

A gasztrosétányon szombaton és vasárnap 10 órakor tárulnak a pinceajtók, ahol az egyes helyszínek befogadóképességét figyelembe véve várják a kikapcsolódni vágyókat és azokat is, akik e-bike-túrára indulnának.

Köztudott: az őszi időszak ínyenc különlegessége, hogy a szüret végén lehet mustot és murcit is kóstolni. Az ételkínálat pedig sosem hagyott még kívánnivalót maga után Etyeken: a sváb községben kiváló palóclevest főznek, de az őszi időszak miatt elmaradhatatlan sütőtökkrémlevest is lehet majd kóstolni, amihez aztán a tökös-mákos rétes dukál.
Kirándulásra és kultúrára is lesz lehetőség. Újítás, hogy az etyeki pincesoron húsz e-bike áll rendelkezésre a kétórás vezetett kerékpártúrákhoz, a szabadtéri galériában pedig nemcsak a fotográfusok remekeit tekinthetjük meg, hanem nyomtatott portrét is készítenek a vendégekről. Ehhez chill, organic zenét is szolgáltatnak Szepesvári jóvoltából – említi a programajánló.

Az Őszi gasztroséta után november 14-én Libadalommal jelentkeznek a szervezők – mely során megrendezik a már hagyományos libafuttatást –, karácsony előtt pedig Advent a gasztrosétányon címmel december 12-én nyitott pinceprogramot szerveznek.