időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Bővül a külföldre készülő startupok mentorprogramja

Magyar Nemzet
2020.12.04. 11:44
Bővül a külföldre készülő startupok mentorprogramja

Nemzetközi mentorálási szolgáltatással bővült az INPUT program, amely jelenleg hét ország tizenkét nemzetközi mentora révén biztosít térítésmentes szakmai támogatást a külpiacra lépés előtt álló magyar startupoknak – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Solymár Károly Balázs elmondta: az egyedülálló, több alkalomból álló mentorálás során a vállalkozások széles kapcsolatrendszerrel és tapasztalattal rendelkező szakemberektől kaphatnak információkat, a megszerzett tudást tanulmányút során a gyakorlatba is átültethetik.

Az INPUT program jelenleg mintegy nyolcvan főt számláló, országos pro bono mentorhálózatot épített ki Magyarországon, a térítésmentes szolgáltatást a már fejlett, nemzetközi piacra lépés előtt álló startupok vehetik igénybe.

Egyre bővül a nemzetközi mentorhálózat, gyakorlatorientált a képzés Fotó: Shutterstock

Ismertette: a nemzetközi mentorjelöltek többnapos, gyakorlatorientált képzésen vesznek részt, amelyen megismerhetik a magyar innovációs ökoszisztéma jellemzőit. Emellett elsajátíthatják a szükséges szakmai tudást, és működő magyar startupok esettanulmányain keresztül élesben is kipróbálhatják a mentorálási eszköztárat.

A folyamatosan bővülő nemzetközi hálózat jelenleg tizenkét mentorból áll, akik az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Lengyelországból, az Egyesült Arab Emírségekből, Georgiából, Moldovából és Ausztriából segítik a magyar vállalkozásokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.