Bővül a külföldre készülő startupok mentorprogramja

A nemzetközi mentorjelöltek többnapos, gyakorlatorientált képzésen vesznek részt az INPUT programban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 04. 11:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi mentorálási szolgáltatással bővült az INPUT program, amely jelenleg hét ország tizenkét nemzetközi mentora révén biztosít térítésmentes szakmai támogatást a külpiacra lépés előtt álló magyar startupoknak – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Solymár Károly Balázs elmondta: az egyedülálló, több alkalomból álló mentorálás során a vállalkozások széles kapcsolatrendszerrel és tapasztalattal rendelkező szakemberektől kaphatnak információkat, a megszerzett tudást tanulmányút során a gyakorlatba is átültethetik.

Az INPUT program jelenleg mintegy nyolcvan főt számláló, országos pro bono mentorhálózatot épített ki Magyarországon, a térítésmentes szolgáltatást a már fejlett, nemzetközi piacra lépés előtt álló startupok vehetik igénybe.

Egyre bővül a nemzetközi mentorhálózat, gyakorlatorientált a képzés Fotó: Shutterstock

Ismertette: a nemzetközi mentorjelöltek többnapos, gyakorlatorientált képzésen vesznek részt, amelyen megismerhetik a magyar innovációs ökoszisztéma jellemzőit. Emellett elsajátíthatják a szükséges szakmai tudást, és működő magyar startupok esettanulmányain keresztül élesben is kipróbálhatják a mentorálási eszköztárat.

A folyamatosan bővülő nemzetközi hálózat jelenleg tizenkét mentorból áll, akik az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Lengyelországból, az Egyesült Arab Emírségekből, Georgiából, Moldovából és Ausztriából segítik a magyar vállalkozásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.