Varga Mihály: Újabb elismerést kapott a magyar adósságkezelés

A Capital Eye portál különdíjban részesítette a magyar állam tavalyi sikeres zöld szamuráj-kötvény kibocsátását.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 11:25
null
20200702 Budapest Sajtótájékoztatót tartott a nemrég létrehozott gazdaságvédelmi operatív törzs, az aktuális kérdésekről a törzs tagjai. Képen: Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: Bach Máté BPM Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb elismerést kapott a magyar adósságkezelés: a Capital Eye portál különdíjban részesítette a magyar állam tavalyi sikeres zöld szamuráj-kötvény kibocsátását – közölte a pénzügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

Varga Mihály bejegyzése szerint a portál a Best Deals of 2020 című kiadványában kiemelte, hogy a magyar kötvénykibocsátás új befektetők érdeklődését is felkeltette. Az Államadósság Kezelő Központ munkáját nemrégiben a japán szaksajtó és egy kutatóintézet is díjazta – tette hozzá. Ismertette, hogy Magyarország tavaly első külföldi szuverén kibocsátóként eredményesen lépett a jen zöldkötvények piacára: a kötvények egyharmada zöldkötvény volt, az ezekből befolyt összeget igazoltan környezetvédelmi, fenntarthatósági célokra fordítja Magyarország. „Gratulálok a díjhoz!” – írta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.