Önnek melyik hazai kerékpárút a kedvence?

Tizenegy bringaút közül május 11-ig lehet kiválasztani a legszebb útvonalat.

2021. 05. 08. 15:01
null
Az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ koordinálja a turisztikai célú kerékpárutak tervezését Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is kiírták a pályázatot az Év kerékpárútja cím elnyerésére, hogy hozzásegítsék a hazai és a hazánkba látogató bringás turistákat a legtöbb látnivalót ígérő, legizgalmasabb utak közti választáshoz. Összesen negyvenhat kerékpárút pályázatát nyújtották be a megméretésre, közülük tizenegyet választott ki a versengést kezdeményező szervezetek – Aktív Magyarország, Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, Magyar Kerékpárosklub, Magyar Közút Nonprofit Kft., Közlekedéstudományi Egyesület – képviselőiből álló bírálóbizottság. Ringbe szállt a Pálháza–Bózsva, a Rákos-patak-menti, a Szilas-menti, a Tómalom–Fertőrákos, a pálvörösmarti Bene-patak-menti, a Poroszló–Tiszafüred, az Oroszlány–Tatabánya, a Szob–Zebegény, a Római-part–Szentendre, a Veszprém–Balatonalmádi kerékpárút és a kaposvári Deseda-tó kerékpároskör.

A legjobb kerékpárútra május 11-ig az Aktív Magyarország weboldalán szavazhatunk. A szavazás végeredményét május 11-én, a közlekedési kultúra napján teszik közzé a honlapon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.