Elkészült a Balaton legnagyobb vízicsúszdájának felújítása Balatonfenyvesen

A strandolók jövő hét elején vehetik birtokba a több mint százmillió forintból megújult létesítményt.

2021. 06. 19. 16:45
null
A csúszda csaknem két évtizednyi kényszerpihenő után várja a strandolókat Forrás: MN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennyolc nyáron át tartó kényszerszünet után pénteken Balatonfenyves központi strandján átadták a harminchárom éve felállított és az idei szezonra több mint százmillió forint állami támogatásból megújult vízicsúszdát.

Az üdülőtérség legnagyobb strandjátéka 11 méter magas, és minden előírt biztonsági eszközzel, sőt még kamerával is vigyázza használóit

tudtuk meg Dékány István vállalkozótól, a létesítmény üzemeltetőjétől.

A csúszda csaknem két évtizednyi kényszerpihenő után várja a strandolókat Forrás: Hírbalaton.hu

A csúszda egyik egysége 12 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik egység hossza negyven méter, és annak harmincszázalékos a lejtése. Az önmagában is látványos építmény aljában egy összkomfortos baba-mama szobát is kialakíttatott a strandfenntartó önkormányzat. A csúszda történetéhez hozzátartozik, hogy a legmagasabb pontján korábban éjszakai bár működött – emlékeztetett az átadó ünnepségen Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármester. Üröm a fenyvesiek és a hét végén ott strandolók örömében, hogy a csúszdaóriás még nem használható. A jövő hét elejére azonban minden akadály elhárul a nyitás előljelezte lapunknak szombat délelőtt Dékány István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.