Erős negyedévet zárt a Duna House

Forrás: MTI2021. 08. 27. 10:55
null
Budapest, 2017. mrcius 31. A Budapesti rtktzsde pletrsze a fvros V. kerletben, a Szabadsg tri Bank Centerben. MTVA/Bizomnyosi: Jszai Csaba *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna House-csoport adózott eredménye az első fél évben 559,7 millió forintra nőtt az előző év azonos időszakában elért 469,8 millió forinthoz képest. A csoport nettó árbevétele az év első hat hónapjában elérte az 5,91 milliárd forintot, míg egy évvel korábban 4,35 milliárd forint volt. A kimagasló első féléves eredmények alapján a cégcsoport menedzsmentje a tisztított core EBITDA (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) előrejelzését 2,1-2,3 milliárd forintra, tisztított core adózott eredmény előrejelzését pedig 1,3–1,5 milliárd forintra emelte. 

Arról is beszámoltak, hogy a társaság a franchise-szegmensben 136,8 millió forint EBITDA-t realizált, ez 129 százalékos növekedés éves összevetésben. A Duna House-csoport ingatlanközvetítő hálózatai rekordszintű, 3,5 milliárd forint jutalékbevételt értek el a második negyedévben, ami 2020 hasonló időszakához viszonyítva 87 százalékos bővülést jelent. A növekedés Lengyelországban volt a legerősebb, ahol 166 százalékos bővülés mellett 977 millió forintos történelmi rekordot ért el a csoport. Magyarországon a második negyedévben 2,45 milliárd forint összjutalékot értek el, ez 67 százalékos növekedés az előző évhez képest. 

Hozzátették, a pénzügyitermék-közvetítés szegmens árbevétele április és június között 70 százalékos emelkedés mellett 2,3 milliárd forintra ugrott. Lengyelországban 76 százalékkal bővült a cégcsoport által közvetített hitelvolumen és elérte a 75,5 milliárd forintot. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.