Nyolcvanhét új távolsági buszt állít be a Volánbusz

Győri Kravtex és Mercedes járművek szolgálják majd a vidéki Magyarország mobilitását

2021. 09. 27. 18:20
null
Volábusz átadó , Palkovics László, busz , közlekedés, autóbusz Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Volánbusz járműfiatalítási programja, ugyanis a vállalat flottakezelője, a Volán Buszpark Kft. sikeres közbeszerzési eljárást követően 79+8 darab helyközi kivitelű járművet szerezhet be, összesen 5,4 milliárd forint értékben. A Kravtex Kft. 55 darab Credobus Inovell 12, az Omnibus Hungária Kft. 32 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít – közölte lapunkkal a Volánbusz.

Kravtex autóbusz kanyarodik ki a megállóból. Jól ismert típus Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté

A Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott Kravtex buszok a Volánbusz flottájában megbízható típusnak számítanak. 

Az 55 Credobus Inovell 12-es modell átadásával a Kravtex-Kühne Csoport 12 méteres, normál padlós autóbuszainak száma megközelíti majd az ezret a társaságnál.

A kéttengelyes, szóló kivitelű, Euro 6 D környezetvédelmi besorolású járművek 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak. Utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal is rendelkeznek.
Az Omnibus Hungária Kft. 32 darab távolsági, helyközi forgalmat kiszolgáló, Mercedes-Benz Intouro M típusú járművel fiatalítja a Volánbusz flottáját. Ez a típus – Magyarországon elsőként – a 2022. év elejétől érvényes Euro 6 E környezetvédelmi besorolású motorral készül, a járművek 73 utast szállíthatnak, rendelkeznek vírusellenes aktív szűrővel felszerelt légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőpontokkal. A járművek a szerződéskötést követő hat hónapban érkeznek meg a Volánbuszhoz. 

Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.