időjárás 7°C Stefánia 2021. November 28.
logo

Erősítik a cégek digitális képességeit

Jámbor Gyula
2021.10.28. 14:24 2021.10.28. 14:32
Erősítik a cégek digitális képességeit

A digitális versenyképesség további javításához 

a vállalkozások digitális tudásában kell előrelépni, ennek erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntöttek

 – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban, a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően. Az első napirendi pont a digitális tudásra fókuszált a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén. 

Az 5G kiépítettségében a 10 legjobban teljesítő ország között van hazánk Fotó: Reuters/Yves Herman

Technológiai felszereltségben jelenleg minden visegrádi országot megelőz Magyarország, széles sávú internet- és 5G-kiépítettségben pedig a tíz legjobban teljesítő ország között szerepel – ismertette a tárcavezető. Az ülésen döntöttek egy olyan ösztöndíjprogram létrehozásáról is, amely évente ötven tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon. 

Az ösztöndíj nemcsak a egy-egy szemeszter elvégzését teszi lehetővé, hanem a diploma megszerzéséig minden, külföldi tanulmányokkal kapcsolatos költséget állna. 

Így ismertetése szerint többek között az egészségbiztosítást, valamint az utazási és megélhetési költséget is biztosítaná. Varga Mihály elmondta, szándékaik szerint ezek a jól képzett fiatalok a gazdaság teljesítményét és innovációs képességét erősítenék azzal, hogy az első öt évben itthon vállalnak munkát. Digitális tudás és nemzetközi tudás, ezek a következő lépcsői a magyar versenyképesség javításának – összegezte a tárcavezető.

Borítókép:  Magyar Nemzet/Bach Máté