Erősítik a cégek digitális képességeit

A vállalkozások digitális tudásának erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntött a kormány – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

2021. 10. 28. 14:24
Gazdaságvédelmi Operativ Törzs. 20200702 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A digitális versenyképesség további javításához 

a vállalkozások digitális tudásában kell előrelépni, ennek erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntöttek

 – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban, a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően. Az első napirendi pont a digitális tudásra fókuszált a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén. 

Az 5G kiépítettségében a 10 legjobban teljesítő ország között van hazánk Fotó: Reuters/Yves Herman

Technológiai felszereltségben jelenleg minden visegrádi országot megelőz Magyarország, széles sávú internet- és 5G-kiépítettségben pedig a tíz legjobban teljesítő ország között szerepel – ismertette a tárcavezető. Az ülésen döntöttek egy olyan ösztöndíjprogram létrehozásáról is, amely évente ötven tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon. 

Az ösztöndíj nemcsak a egy-egy szemeszter elvégzését teszi lehetővé, hanem a diploma megszerzéséig minden, külföldi tanulmányokkal kapcsolatos költséget állna. 

Így ismertetése szerint többek között az egészségbiztosítást, valamint az utazási és megélhetési költséget is biztosítaná. Varga Mihály elmondta, szándékaik szerint ezek a jól képzett fiatalok a gazdaság teljesítményét és innovációs képességét erősítenék azzal, hogy az első öt évben itthon vállalnak munkát. Digitális tudás és nemzetközi tudás, ezek a következő lépcsői a magyar versenyképesség javításának – összegezte a tárcavezető.

Borítókép:  Magyar Nemzet/Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.