Jelentős adócsökkentésre készül januártól a kormány

A kétszázezer forintos minimálbér eléréséhez a vállalkozásokat a kormány kész kompenzálni, ezért javaslatot tett arra, hogy 2022. január 1-jétől a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó négy százalékponttal csökkenjen.

Magyra Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 13. 12:34
BODÓ Sándor
Bodó Sándor: A foglalkoztatásban az elmúlt tíz év alatt elért eredményeinket a járvány sem tudta lerombolni Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kétszázezer forintos minimálbér elérése érdekében a vállalkozásokat a kormány kész kompenzálni, ezért a bértárgyalások szerdai fordulóján javaslatot tett arra, hogy 2022. január 1-jétől a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke négy százalékponttal csökkenjen – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárgyalást követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Bodó Sándor hozzátette, a szocho csökkentése mintegy ötszázmilliárd forintot hagy majd a vállalkozásoknál. Az államtitkár közölte, a négy százalékpontos csökkentéssel a szocho a jelenlegi 15,5 százalékról, jövőre 11,5 százalékra csökken. Kiemelte, Magyarország elkötelezett az adócsökkentés politikája mellett, a szocho csökkentése is ezt bizonyítja – ismertette a távirati iroda. 

 

Borítókép: Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.